Header papyrus

2011 Alperne

Onsdag d. 30. juni 2011, og en ny tur til Dolomiterne er under afvikling. Her er vi allerede i toget på vej til München og godt i gang med Dr Nielsen, røverhistorier og øl ad libitum. Hhmm...   ..måske, vi sku' ha' valgt "per" i stedet for "ad" libitum denne gang, boyz? Hvad siger du, Langeland?      #.o)
Vi har ny hang-around med på tur denne gang: Jesper K. Hans selskab nød vi godt af i toget, men allerede næste morgen var han blevet godt træt af os (mere herom senere...).
Turens deltagere: Langeland, René, Lasse, Morten, Jesper (for en meget kort bemærkning), F1 og F3.

D1

Mennesket lever ikke af vådt (og røverhistorier..) alene. Der skal også tørt til. Og en af Langelands absolutte spidskompetencer er at sørge for, at der er rigelige mængder af "tørt" i høj kvalitet inden for rækkevidde, så her sidder vi med ca. en kvart kubikmeter hjemmegjort énganxkøleskab i togkupéen klar til det helt store sandwich-orgie. Yess!, du må gerne komme med en anden gang også, P!

D2

Nå, i går aftes i toget var en fest! Vi havde det skideskægt og fik genfortalt nogle af de bedste gamle røverhistorier og fik taget en god gang p.. på hinanden. Vi ER nogle fa….s karle, er vi! Om den grovkornede omgangstone var årsagen til, at Jesper ikke ville køre sammen med os torsdag morgen i München og derfor forsvandt fra DB/AutoZug-banegården uden at kigge sig tilbage, kunne vi kun gisne om, men væk var han. Så nu er gode dyr rådne, hvad gør vi? Vi kørte rundt og ledte efter Jesper i området tæt ved banegården i en ½ times tid og endte med at lægge diverse sms'er og talebeskeder til Jesper, og så drog vi ellers sydover mod Østrig. Da vi senere fik kontakt med Jesper, viste det sig, at han troede, at vi andre var taget afsted, hvorfor han kørte ud af banegårdsområdet for at lede efter os, og der var der desværre en bil, der bakkede lige ud foran ham, hvilket resulterede i en totalskadet mc og en arm/skulder, der havde fået et ordentlig skrub. Så nu var Jesper og mc på vej tilbage til DK på et fejeblad.
Surt! Ikke meget romantik over den første mc-alpetur for ham! #.o(

D3
D4

Vi andre var nu kommet et stykke ned S for München, og det var - præcis som vejrudsigten forudsagde - begyndt at regne. Først lidt, så mere, så meget, så i sjaskhamrende tunge, drivende våde skomagerdrenge. Øv! Det stod bogstaveligt talt ned i stride strømme i 5 stive timer, og først da vi var kommet godt over toppen af Grossglockner Hochalpenstrasse og ind i Kärnten på den sydlige side af hovedhøjderyggen i Alperne, hørte det op med at regne og begyndte at tørre op. Men for syvsytten hvor var vi dog blevet vandet godt og grundigt igennem. Det kostede bl.a. et par telefoner, som ellers lå i vandtætte lommer, og en "vandtæt" mc-navigator. Nå, ikke at gøre ved! Man skal lide, før man kan nyde, eller hvad det nu er, man siger... Vi samlede i øvrigt Morten aus Zürich op midtvejs på regnvejrsturen i Kitzbühel.
Vi er efterhånden ved at være tørre, og varmen har sneget sig ind på os, da vi ankommer til Dolomiterne sidst på eftermiddagen torsdag. Lovely!, NU er det hyggeligt!

D5
D6

Første overnatning på Albergo/Pensione Sport i Arabba i det SØ-lige hjørne af Sella Ronda-runden. Genialt!, så er revolveren loadet og klar til at blive skudt af, strax morgenbuffet'en er sat til livs næste morgen! Fantastisk planlægning!    #.o)   Her nydes ankomsten til Arabba med en velfortjent velskænket.

D7
D8

Fredagen stod helt og aldeles i Dolomiternes tegn. En fabelagtig dag med Kaiserwetter, suveræne veje og god plads! Aauuuhh, det var godt!! Her et par shots fra opkørslen til Sella-passet. Pausen var for en gangs skyld nødtvunget. René havde glemt pas, hørebriller, pung eller hvad pokker det nu var, og tog lige en hurtig tilbagetur til hotellet alene for at checke. Helt ufortjent var heldet med ham, og vi kunne drøne videre.

 
D9
D10

   Sella Ronda

Endnu et shot fra Sella-runden, denne gang på Pordoi-passet.

D11

Tilbage på Arabba-kanten efter en hurtig formiddagsrundtur i paradis.

D12
D13

Efter en vidunderlig, men trættende..., dag i himmerige gøres der holdt for anden overnatning i Tiers i de NV-lige Dolomiter en kende Ø for Bolzano. Langeland synes at tænke: "Herre, giv mig næste gang en mc med en ordentlig omgang bundtræk, så jeg kan hænge på drengene!"
Dén aften serverede baren på hotellet i øvrigt deres første "Irsk kaffe" nogensinde - og dét efter en filigran-udførlig vejledning fra drengene, men til gengæld nogle hårrejsende uforklarlige eksperimenter ude bag baren. Lad det aldrig overgå andre af deres gæster. Aldrig nogensinde!

D14
D15
D15a

 

D16

Lørdags frokost indtages på toppen af Lavazèjoch i Val di Fiemme, hvor vi også skiltes fra Morten, som drog vestover hjem mod Zürich. Tak for denne gang, M!

D17

Vi andre fortsatte nordover mod München, hvor vi checkede ind på DB/AutoZug-banegården hen under aften, godt brugte, men meget velfornøjede!
Tak for endnu en fantastisk tur, drenge!

D18

Til slut et ømt snap-shot fra banegården i München lige før Abfahrt gegen Norden.
Man må lide meget for skønheden! Her lider F3 ikke ret meget..    #.o)

...men, åh! det er skønt at få luftet ud i hoser og JensLyn'er!

D19

Turen blev på 1.300 km med 40 pas

2011 Alperne

 Finjusterede alepas:

 

Maserer Pass 793 meters højde
Pass Thurn 1.272 meters højde
Fuscher Toerl 2.394 meters højde
Hochtor 2.505 meters højde
Iselsbergpass 1.204 meters højde
Gailbergsattel 973 meters højde
Ploeckenpass 1.357 meters højde
Valcalda, Sella 958 meters højde
Sappada, Cima di 1.292 meters højde
Tre Croci, Passo 1.810 meters højde
Giau, Passo di 2.233 meters højde
Santa Lucia, Colle 1.443 meters højde
Campolongo, Passo di 1.875 meters højde
Groedner Joch 2.121 meters højde
Culac, Sella del 2.018 meters højde
Sellajoch 2.213 meters højde
Toi, Col de 2.246 meters højde
Pordoi, Passo 2.239 meters højde
Campolongo, Passo di 1.875 meters højde
Valparola, Passo di 2.192 meters højde
Falzarego, Passo di 2.110 meters højde
Cibiana, Forcella 1.536 meters højde
Staulanza, Forcella 1.766 meters højde
Fedaia, Passo di 2.057 meters højde
Toi, Col de 2.246 meters højde
Sellajoch 2.213 meters højde
Culac, Sella del 2.018 meters højde
Groedner Joch 2.121 meters højde
Wuerzjoch 2.009 meters højde
Kofeljoch 1.880 meters højde
Panider Sattel 1.437 meters højde
Nigerpass 1.688 meters højde
Karerpass 1.745 meters højde
Pramadiccio, Passo di 1.431 meters højde
Lavazzejoch 1.807 meters højde
Jaufenpass 2.104 meters højde
Brennerpass 1.370 meters højde
Seefelder Sattel 1.185 meters højde
Scharnitzpass 960 meters højde
Kesselberg 858 meters højde