Header papyrus

2012 Yarra Range

G'day mate.

Patrick studerer på University i Ballarat (100 km vest for Melbourne), og vi er taget ud for at besøge ham. Om torsdagen har vi besluttet at studere området øst for Melbourne på MC.

Vi har lejet 2 GS 1200 og alt gear hos Garner’s Hire Bikes på Peel Street i Melbourne. Turen er lagt ind på Garmin, så no worries mate.

1Y

Vi bliver dog klogere, for Garner's drenge forklarer os den hurtigste vej ud af byen, og det går fint nok. Det er bare ikke den vej, der er lagt ind i navien, så vi slår navigationen fra, og kører efter ruten i Patricks hoved, han er jo en af de lokale (har været der i 3 mdr.).

 2Y

For at komme ud i naturen, tager vi motorvejen fra Melbourne til Ringwood. Derfra går det mod Croydon og Lilydale. Og det er bare forstad på forstad på forstad hele vejen fra Melbourne til Lilydale. Som om det ingen ende vil få.

 2Ya

Omsider kommer vi ud af byen og tager Maroondah Hwy lidt nord for Lilydale - Coldstream. Her begynder vejen så småt at sno sig lidt, men det er først efter Healesville det rigtig går løs.

5Y

Vi holder en udsigtspause ved Maroondah Reservoir. Søen er en opdæmmet for at bidrage til vandforsyningen til Melbourne. Efter et par fotos går det ind i skovene i de lave bjerge ad rigtig snoede veje. Vejret er skønt omkring 25 grader og solen skinner.

3Y

Den brugte tid ud af byen er glemt nu. Vejen er belagt med fin asfalt og svingene kommer som perler på en snor hele tiden. Tror end ikke der findes en tilsvarende strækning på 93 km i Alperne med sving uafbrudt. Der er grøn frodig eucalyptus-skov på begge sider af vejen så langt man kan se, og de smider en masse bark på vejen. Barken kan godt være glat, så ud over svingene bliver der også slalom mellem barkskallerne.

7Y

Og så skal man lige vænne sig til det der venstrekørsel. Det giver ikke helt samme rytme i svingene.

På vejen omkring Maryville kommer vi gennem et meget stort område med brændte og svedne træer.

8aY

For et par år siden (2009) blev Victoria (inkl. Yarra Range) ramt af historiens værste bush fires.

6Y

Der omkom 173 mennesker og 450.000 ha land var i brand, på det der betegnes som Black Saturday. Brandene har virkelig sat sine spor. Træer står som sorte kæmpe-tændstikker og peger mod den næsten skyfrie himmel. Meget respektindgydende. Det bliver ikke til mange rygepauser i skovene den dag.

Vi fortsætter på Maryville Woods Point Rd, der fortsat krøller sig gennem landskabet i en uendelighed. Det er svært at være sur. Om det er fartvinden, eller oplevelsen der gør det, er lige meget, men det er ikke til at tørre smilet af fjæset. Mundvigene går helt om til ørerne

I Warburton er det tid til lidt frokost. Det indtages ved et lille bageri som ligger ned til Yarra River. Vi snakker med et par lokale, som også er på MC tur.

9Y

De siger, at vejene i og omkring Yarra Range National Park hører til top 10 blandt verdens bedste MC-veje. Vi tror dem. Det er fantastisk.

Fra Warburton begynder svingene at rette sig mere ud, og der er længere mellem dem.

Det er nu et andet sceneri der præger landskabet. Vi er kommet til vinland.

12Y

Markerne er plantet til med vinranker på snorlige rækker.

11Y

Vi passerede tidligere på turen et skilt pegende mod Helen’s Hill Winery og Restaurant.  En vingård som leverede den vin, vi fik til maden på Waterfront Restaurant på Southbank i Melbourne aftenen før. Sjovt sammentræf.

13Y

Det er ikke så mange af dem her, vi har set på turen. Måske har vi ikke kigget højt nok op i træerne.

14Y

 Vi skal aflevere MC’erne om et par timer, så vi forsøger at finde de sjoveste veje ind mod byen, men ved også at forstæderne snart kommer, og det tager bare tid.

Melbourne hjemad

Dagen er gået alt for hurtigt.

Cyklerne afleveres præcis halv fem, og aflevering går perfekt. Enormt søde mennesker de der Ozzies. Chears mate, see Ya.

Det har været en super dag i Yarra Range

Tak for turen